Island, endelig er ferien planlagt

Island EyjafjallajokullEndelig er ferien planlagt, og udsigten til mit livs ferie på Island er omsider en realitet. Jeg kan ikke andet end at juble når jeg tænker på hvad jeg kommer til at opleve på den vilde vulkanø. Heldet har tilsmilet mig, og jeg skal, ud over at opleve den spændende natur, også til en koncert med Of Monsters and Men, som tilfældigvis skulle spille koncert i deres hjemland, mens jeg er der.

Fredag d. 31. januar skal jeg med toget til København og derefter i selskab med flyselskabet WOW air, til den ensomt beliggende ø i Nordatlanten. Jeg fik et godt tilbud på en pakkerejse, med fly, hotel og to udflugter til henholdsvis Den Blå Lagune og den gyldne cirkel, på en uges ferie. Jeg håber det bliver en kæmpe oplevelse, at se den islandske natur helt tæt på. Jeg har kun hørt gode ting om Den Blå Lagune, som skulle være den islandske kilde til evigt liv. ”Den gyldne cirkel” siges også at være en kæmpe oplevelse, som jeg ser meget frem til. Turen består af besøg på forskellige episke natursteder. Et af disse er Gullfoss, et storslået vandfald med over hundrede kubikmeter vand, fossende ned per sekund. Geysir er et forhistorisk område med gejsere og hundrede grader varmt vand. Men turen ville ikke være fuldendt uden at have besøgt Thingvellir. Thingvellir er en nationalpark der ligger på brudlinjen mellem den nordamerikanske og europæiske tektoniske plade. Derved skaber den en helt speciel natur, med klipper og afgrunde på kryds og tværs.

Jeg ser frem til en naturoplevelse af de helt store. Jeg har også kun fået endnu mere lyst til at se naturen, efter at jeg så filmen The Secret Life of Walter Mitty, som blev optaget på Island, et land fyldt med sletter af sand og lava, vulkaner over det hele, bjerge og gletsjere, og floder og søer i massevis. Det kan kun blive en uforglemmelig tur for en naturelsker som mig.

For at runde ferien af, har jeg fået billetter til en koncert med Of Monsters and Men. De er vel nok pt. Islands mest hotte band, og deres indie musik har taget det meste af Europa og USA med storm. Deres nyeste album gik lige i hjertet på mig, og derfor er de et ”must see” for mig. Jeg håber også, at de vil dukke op til dette års Roskilde festival i Danmark, da de ville passe ind perfekt!

Så er der ikke andet tilbage end at håbe på, at vejret bliver acceptabelt deroppe. Jeg må hellere huske den tykke trøje og en varm vinterjakke, da januar ikke er den varmeste måned på Island. Jeg ser frem til en god ferie, spækket med masser af oplevelser. Jeg kan kun opfordre andre til at tage samme tur.

Kun ét spørgsmål, har du brugt Blue Car Rental “Blå Biludlejning”  i Island?

Vi ses Danmark!